Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ πήραν… τα βουνά!




Ο τομέας Επισιτισμού και Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βυτίνα Αρκαδίας.
Στο πλαίσιο της εκδρομής, και λίγο πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου, οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ομορφιές της ορεινής Αρκαδίας, να επισκεφθούν μερικά από τα πλέον ιστορικά και γραφικά 
χωριά της Ελλάδας, αλλά και να βρεθούν σε επαγγελματικές μονάδες επισιτισμού της περιοχής, αποκτώντας έτσι πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις για την τοπική, και παραδοσιακή κουζίνα, γενικότερα.
Συγκεκριμένα, η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στην «Αρκαδιανή» (Κέντρο Γεύσεων & Σπιτικής Μαγειρικής), όπου οι Chef των ΙΕΚ ΞΥΝΗ παρασκεύασαν παραδοσιακά ζυμαρικά και γλυκά του κουταλιού, ενώ στη συνέχεια, επιμελήθηκαν το μεσημεριανό γεύμα των επισκεπτών και φιλοξενούμενων της μονάδας.
Επιπλέον, βρέθηκαν στη Μονάδα Παραγωγής Τυριών «Οικοφάρμα», όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς σε ένα γνήσιο ελληνικό προϊόν, με προστασία ονομασίας προέλευσης, μπορείς να δώσεις προστιθέμενη αξία.
Από την εκδρομή, η οποία ήταν ως επί το πλείστον εκπαιδευτικού χαρακτήρα, δεν έλειψαν και οι ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης, ενώ ο καιρός ήταν «σύμμαχος»!