Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

“Γεύσεις της Θεσσαλονίκης”


“Γεύσεις της Θεσσαλονίκης”
Μία ημέρα αφιερωμένη στις γεύσεις της Θεσσαλονίκης ήταν η Τετάρτη 4 Απριλίου. Οι σπουδαστές Μαγειρικής & Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μαγείρεψαν παραδοσιακά εδέσματα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί από την Πλατεία Αριστοτέλους όπου οι σπουδαστές Αρτοζαχαροπλαστικής μοίρασαν στους περαστικούς παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, και οι σπουδαστές δημοσιογραφίας έκαναν ρεπορτάζ στην παραδοσιακή υπαίθρια αγορά Βλάλη (Καπάνι) στο κέντρο της πόλης για τις γεύσεις και αρώματα που πρωταγωνιστούν στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης και την προέλευσή τους.
 Η γιορτή συνεχίστηκε στο εστιατόριο Μπαζαγιάζι μέσα στη Στοά Μοδιάνο, όπου σπουδαστές, καθηγητές, απόφοιτοι, εκπρόσωποι από το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και φίλοι και συνεργάτες του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, συνέρευσαν για να δοκιμάσουν συνταγές φερμένες από τον Πόντο, την Πόλη και τη Σμύρνη, που μαγείρεψαν οι chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα από τις προσκλήσεις για το Μπαζαγιάζι θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα».
Η διοργάνωση «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του European Youth Forum.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το τυπογραφείο ALL PRINT και η εταιρεία ορεκτικών «Μακεδονία». Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, το ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 και το περιοδικό ABOUT.

Image Gallery