Μία ημέρα αφιερωμένη στις γεύσεις
της Θεσσαλονίκης ήταν η Τετάρτη 4 Απριλίου. Οι σπουδαστές Μαγειρικής
& Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης
«Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» για την
επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, μαγείρεψαν
παραδοσιακά εδέσματα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί από την
Πλατεία Αριστοτέλους όπου οι σπουδαστές Αρτοζαχαροπλαστικής μοίρασαν
στους περαστικούς παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, και οι σπουδαστές
δημοσιογραφίας έκαναν ρεπορτάζ στην παραδοσιακή υπαίθρια αγορά Βλάλη
(Καπάνι) στο κέντρο της πόλης για τις γεύσεις και αρώματα που
πρωταγωνιστούν στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης και την προέλευσή τους.
Η διοργάνωση «Θεσσαλονίκη 1912-2012:
Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου
Θεσσαλονίκης και του European Youth Forum.