Η εξασφάλιση της τροφής αποτελούσε
ανέκαθεν την πρώτιστη ανάγκη επιβίωσης, δεδομένου ότι όλες οι βιολογικές
λειτουργίες συντήρησης και ανάπτυξης του ανθρώπου υποστηρίζονται μέσω
της διατροφής. Η τροφή, πέρα από την κάλυψη των βιολογικών αναγκών
ικανοποιεί επίσης τις κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες του ατόμου.
Στο δεύτερο, "Edu Festival 2012",
σεμινάριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συζητήθηκαν ο σωστός συνδυασμός φαγητού
και κρασιού. Το λόγο πήρε η εισηγήτρια κ. Νεκταρία Μελικώκη, Οινολόγος, Τεχνολόγος Ποτών και Οινοχόος,
η οποία μύησε τους παρευρισμόμενους στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας
και παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τον ορθολογικό συνδυασμό
εδεσμάτων και κρασιών.
Έχοντας το χαρακτήρα ενός εύχρηστου και
εύστοχου εγχειριδίου, η παρουσίαση δίδαξε να την προσπάθεια
«αποκωδικοποίησης» των γεύσεων, ώστε ο επιτυχημένος συνδυασμός να είναι
πάντα εφικτός , όπως επίσης και ο τρόπος που αυτά αλληλοσυμπληρώνονται,
αλληλεπικαλύπτονται ή συνεργούν.
Στο τέλος, μόλις ανακαλύψαμε πως ότι όλοι αυτοί οι γενικοί κανόνες... μπορούν να ανατραπούν!
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην
εβδομάδα Επισιτισμού έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και αποχώρησαν...
«πεινασμένοι» για παραπάνω γνώση!