Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τροφή & Εκπαίδευση… Είδη πρώτης ανάγκης στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η εξασφάλιση της τροφής αποτελούσε ανέκαθεν την πρώτιστη ανάγκη επιβίωσης, δεδομένου ότι όλες οι βιολογικές λειτουργίες συντήρησης και ανάπτυξης του ανθρώπου υποστηρίζονται μέσω της διατροφής. Η τροφή, πέρα από την κάλυψη των βιολογικών αναγκών ικανοποιεί επίσης τις κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες του ατόμου.
Στο δεύτερο, "Edu Festival 2012", σεμινάριο του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συζητήθηκαν ο σωστός συνδυασμός φαγητού και κρασιού. Το λόγο πήρε η εισηγήτρια κ. Νεκταρία Μελικώκη, Οινολόγος, Τεχνολόγος Ποτών και Οινοχόος, η οποία μύησε τους παρευρισμόμενους στο μαγικό κόσμο της γευσιγνωσίας και παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο τον ορθολογικό συνδυασμό εδεσμάτων και κρασιών.
Έχοντας το χαρακτήρα ενός εύχρηστου και εύστοχου εγχειριδίου, η παρουσίαση δίδαξε να την προσπάθεια «αποκωδικοποίησης» των γεύσεων, ώστε ο επιτυχημένος συνδυασμός να είναι πάντα εφικτός , όπως επίσης και ο τρόπος που αυτά αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλεπικαλύπτονται ή συνεργούν.
Στο τέλος, μόλις ανακαλύψαμε πως ότι όλοι αυτοί οι γενικοί κανόνες... μπορούν να ανατραπούν!
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εβδομάδα Επισιτισμού έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και αποχώρησαν... «πεινασμένοι» για παραπάνω γνώση!