Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Chef & Διατροφικές Συνήθειες στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Η διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών είναι διαδικασία που βασίζεται σε ποικίλους παράγοντες, όπως περιβαλλοντικές συνθήκες-κλίμα της περιοχής- οικογένεια, φίλοι, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επαγγελματικό περιβάλλον, βιομηχανία τροφίμων, όπως και η πρόληψη ή θεραπεία διαφόρων παθήσεων.
Οι επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης επομένως, προκειμένου να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πρέπει να καλύψουν τις βιολογικές και γαστρονομικές ανάγκες των πελατών τους, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αυτών.
Σε αυτή τη θεματολογία στηρίχτηκε το ενημερωτικό σεμινάριο που έλαβε χώρα στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, στα πλαίσια του XINIS EDUCATIΟN FESTIVAL 2012.
Η εισηγήτρια του σεμιναρίου κ. Βασιλική Γρηγορίου, MSc Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και Υπεύθυνη του Τομέα Διαιτολογίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ εξήγησε πως ο μάγειρας ενός εστιατορίου για τη διαμόρφωση του «μενού», θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γεωγραφική θέση του εστιατορίου, τις κλιματολογικές συνθήκες, τις τοπικές διατροφικές συνήθειες, τις τοπικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, την τάση («μόδα») της εποχής και πάνω απ' όλα να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής διατροφής, οι οποίοι εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την πρόληψη ή αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.