Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μάθε για την ειδικότητα: Αρτοποιός - Ζαχαροπλάστης

Η Αρτο-ζαχαροπλαστική τέχνη αποτελεί μία από τις πλέον διαχρονικές και σημαντικές τέχνες, και βρίσκεται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων. Από τη μια, η κατανάλωση άρτου έχει ταυτιστεί με την Ελληνική διατροφή, καθώς τα αρτοσκευάσματα αποτελούν βασικό συμπλήρωμα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, και από την άλλη, το επιδόρπιο έχει καταστεί απαραίτητο για κάθε γεύμα.

Σπουδάζοντας Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής θα εκπαιδευτείς στην παρασκευή άρτου κάθε τύπου, γλυκών, και παρασκευασμάτων που έχουν ως βάση τη ζάχαρη. Θα μάθεις την τέχνη της παρασκευής ζυμών σαν πρώτη ύλη, καθώς και της παρασκευής φαγητών, ζεστών και κρύων, που παρουσιάζονται σε μπουφέδες.

Γιατί επιλέγω την ειδικότητα


Ο κλάδος της αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας-βιοτεχνίας των τροφίμων. Αριθμεί πάνω από 14.000 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται 60.000 - 65.000 άτομα.

Η καθιέρωση των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές του κλάδου.

Εκτός της κλασικής αρτο-ζαχαροπλαστικής, που προσφέρει πληθώρα θέσεων εργασίας σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering κ.ά., ένας εξειδικευμένος Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στην τουριστική βιομηχανία, σε Ελλάδα και εξωτερικό.