Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στρούντελ με αχλάδι και τζίντζερ

Ξεχωριστό γλύκισμα για όλες τις ώρες

Υλικά

Για 4-6 άτομα

700 γραμμάρια από τα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
50 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα και ψημένα
35 γραμμάρια φρυγανιά
50 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο
1/8 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 κουταλιά της σούπας καλής ποιότητας μέλι
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα ψωμιού, καφέ ζάχαρη, κανέλα, πιπέρι, κόλιανδρο, το τζίντζερ και το κάρδαμο. Στραγγίζετε τα αχλάδια. Προσθέστε το μέλι, βανίλια, φουντούκια, και τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος του κέντρου της ζύμης. Βουρτσίστε τα άκρα με χτυπημένο αυγό. Τυλίξτε τη ζύμη. Βουρτσίστε με χτυπημένο αυγό.

Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25-35 λεπτά.

Τέλος πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">