Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου στο εστιατόριο Μπαζαγιάζι, στη Στοά Μοδιάνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Σπουδαστές, καθηγητές, απόφοιτοι, εκπρόσωποι από το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και φίλοι και συνεργάτες του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, συνέρευσαν για να στηρίξουν την εκδήλωση και να δοκιμάσουν συνταγές φερμένες από τον Πόντο, την Πόλη και τη Σμύρνη, που μαγείρεψαν οι chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα από τις προσκλήσεις, παρέδωσαν οι σπουδαστές του IEK ΞΥΝΗ, με συγκίνηση και υπερηφάνεια, στην κα Κεραμοπούλου – Πρόεδρο ΔΣ του Ιδρύματος και στην κα Μαυρίδου – Διευθύντρια του Ιδρύματος, με σκοπό να συνεχίσουν το ελπιδοφόρο αλλά και δύσκολο έργο τους.
Η διοργάνωση «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Ένας αιώνας ιστορίας & πολιτισμού» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του European Youth Forum.