Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (CHEF)


Η τέχνη της γαστρονομίας ακολουθεί πιστά, από την αρχαιότητα, την εξέλιξη της ανθρωπότητας, με σκοπό την ανάδειξη του τόπου, της ιστορίας και της παράδοσης κάθε λαού.

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef) είναι ικανός να απασχοληθεί σε Επιχειρήσεις Ξενοδοχειακής και Επισιτιστικής μορφής και δομής, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Λόγω της άμεσης σχέσης και της αλληλεξάρτησης μαγειρικής και τουρισμού, και εφόσον ο τουρισμός δρα καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας -και δη της Ελλάδας!- η μαγειρική παραμένει ένα από τα δυναμικότερα και διαχρονικότερα επαγγέλματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους απόφοιτους Chefs να ακολουθήσουν ένα προσοδοφόρο, και με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης, επάγγελμα.

Γιατί επιλέγω την ειδικότητα


Η Ελλάδα είναι μια χώρα διάσημη στην παγκόσμια κουζίνα για τις γαστρονομικές δημιουργίες, γεγονός που καθιστά το επάγγελμα του μάγειρα ένα από τα πλέον δημοφιλή, και με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Η αστείρευτη τέχνη της γαστρονομίας έχει καθιερώσει επαγγελματικά πολλούς Chef, οι οποίοι μέσα από τη δουλειά τους έχουν γνωρίσει κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, ενώ παράλληλα χαίρουν ιδιαίτερα υψηλών απολαβών.

Το επάγγελμα, συγκεκριμένα, διακρίνεται για:

Την έντονη απορρόφηση των νέων επαγγελματιών, αφού παραμένει ένας ακόρεστος κλάδος.
Τη δυνατότητα εργασίας, τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Τη δημιουργικότητά του, εξαιτίας των πολυπληθών εφαρμογών στη σύγχρονη κοινωνία.
Τις αμέτρητες προοπτικές εξέλιξης που παρέχει, μέσα από τη διαρκή επιμόρφωση.




Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini