Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς θα γίνει ευκολότερο το καθάρισμα των ψαριών


Ένα κόλπο για να φεύγουν ευκολότερα τα λέπια
Τα ψάρια αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, καθώς είναι πλούσια σε ουσίες απαραίτητες για την υγεία και ταυτόχρονα δεν προσθέτουν πολλά κιλά.

Ωστόσο μια σημαντική δυσκολία που αντιμετωπίζουμε πριν τα μαγειρέψουμε, είναι το καθάρισμα από τα λέπια. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ευκολότερη με το εξής κόλπο. Διαλύουμε μαγειρική σόδα σε νερό και στη συνέχεια, βάζουμε τα ψάρια μέσα και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, πριν ξεκινήσουμε να καθαρίζουμε.

Η σόδα θα μαλακώσει την επιφάνεια του ψαριού και το καθάρισμα θα γίνει ευκολότερο.




Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr 
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini 





Πηγή: www.newsbeast.gr