Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθε για την ειδικότητα: Βοηθός Αρτοποιού - Ζαχαροπλάστη

Η Αρτο-ζαχαροπλαστική τέχνη αποτελεί μία από τις πλέον διαχρονικές και σημαντικές τέχνες, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων. Από τη μια, η κατανάλωση άρτου έχει ταυτιστεί με την Ελληνική διατροφή, καθώς τα αρτοσκευάσματα αποτελούν βασικό συμπλήρωμα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, και από την άλλη, το επιδόρπιο έχει καταστεί το απαραίτητο συνοδευτικό κάθε γεύματος.

Σπουδάζοντας Βοηθός Αρτοποιού – Ζαχαροπλάστη, θα εκπαιδευτείς στην παρασκευή άρτου κάθε τύπου, γλυκών, και παρασκευασμάτων που έχουν ως βάση τη ζάχαρη. Θα μάθεις την τέχνη της παρασκευής ζυμών σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή κρουασάν και αρτοσκευασμάτων, καθώς και τις παρασκευές φαγητών ζεστών και κρύων, που παρουσιάζονται σε μπουφέδες.

Η διάρκεια της κατάρτισης ορίζεται σε 2 εξάμηνα, και απευθύνεται και σε απόφοιτους Γυμνασίου.

Γιατί επιλέγω την ειδικότητα


Ο κλάδος της αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας-βιοτεχνίας των τροφίμων. Αριθμεί πάνω από 14.000 καταστήματα, στα οποία απασχολούνται 60.000 - 65.000 άτομα.

Ο Βοηθός Αρτοποιού-Ζαχαροπλάστη αποτελεί ένα επάγγελμα με σταθερή ζήτηση, αφού τα αρτο-ζαχαροπλαστικά σκευάσματα παραμένουν «πρωταγωνιστές» στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Εκτός της κλασικής αρτο-ζαχαροπλαστικής, που προσφέρει πληθώρα θέσεων εργασίας σε αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering κ.ά., ένας εξειδικευμένος τεχνίτης Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής έχει τη δυνατότητα να εργασθεί και στην τουριστική βιομηχανία, σε Ελλάδα και εξωτερικό.




Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini