Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ντοματούλες γεμιστές με τονοσαλάτα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

6 ντομάτες καθαρισμένες από την ψίχα
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
10 καρδιές αγκινάρες συντηρημένες στο λάδι
10 φιλέτα αντσούγιες λαδιού
Ελιές καθαρισμένες
1μεγάλο ματσάκι φρέσκο μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
1 κονσέρβα φασόλια στραγγισμένα

Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό. Ρίχνουμε για 3 λεπτά το μπρόκολο και το ζεματάμε, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβετε το καρότο στον τρίφτη και βάλτε τις σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, τις καρδιές της αγκινάρας σουρωμένες στη μέση, το μπρόκολο κομμένο σε κύβους, τα φασόλια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και μετά βάλτε τις αντσούγιες τυλιγμένες σε ρολάκια, καθώς και τις ελιές καθαρισμένες. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα καπάκια της ντομάτας και τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι. Έπειτα τις γεμίζουμε με τονοσαλάτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, 2 η σκάλα του φούρνου και μετά σερβίρουμε.

www.newsbeast.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">