Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατένια μπράουνις με πραλίνα φουντουκιού


Υλικά

Για τα μπράουνις

200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
3 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι αλεύρι

Για την επικάλυψη με μερέντα

1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι μερέντα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Για τα μπράουνις

Τοποθετείτε την σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και τα λιώνουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας στο πρώτο λεπτό.

Σε ένα μίξερ χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο μείγμα αυγού και ανακατεύετε.

Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα αυγού, τη βανίλια και το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί τετράγωνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Για την επικάλυψη με μερέντα

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την μερέντα μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε υψηλή σκάλα μέχρι να αφρατέψει.

Στη συνέχεια χαμηλώνετε την ένταση και ρίχνετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας σε χαμηλή σκάλα.

Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά καλύψτε τα μπράουνις με το μείγμα.

www.newsbeast.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">