Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ζυμήθρα Ήπειρος


Υλικά για 6-8 άτομα

200 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας (αλλαντικό) ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
2 αυγά
125 ml φρέσκο, χλιαρό γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
100 γραμμάρια ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά
λίγο αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.

Κάνουμε μία γούβα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει με το χλιαρό γάλα.

Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, το τριμμένο κασέρι, την ξερή τριμμένη ζυμήθρα Ήπειρος με μόνο 1% λιπαρά, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνουμε.

Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και ζεστό και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε απαλά, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα. Τοποθετούμε μέσα τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 5-10 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και σερβίρουμε.

www.newsbeast.gr 
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">