Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ζεστή Σαλάτα με Σπανάκι και Λουκάνικο Κοτόπουλο


Μια διαφορετική σαλάτα που μπορείς να απολαύσεις δίχως τύψεις αφού περιέχει μόνον 179 θερμίδες!


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 2 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 9 λεπτά

Υλικά

σπρέι μαγειρικής

4 λουκάνικα κοτόπουλο

2 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο

420 γραμμ. άσπρα βρασμένα φασόλια

3/4 φλιτζ. λιαστές ντομάτες (όχι σε λάδι)

150 γραμμ. σπανάκι baby

3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό βλαστάρι δεντρολίβανο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

1. Ψέκασε ένα τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ζέστανέ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ, κόψε κάθε λουκάνικα σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

2. Βάλε το λουκάνικο στο τηγάνι και σόταρέ το, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα φασόλια και τις λιαστές ντομάτες και συνέχισε να σοτάρεις για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ζεσταθεί παντού το μείγμα.

3. Ρίχνε το σπανάκι λίγο λίγο ανακατεύοντας με σπάτουλα κάθε φορά. Πρόσθεσε το πιπέρι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να μαραθεί ελαφρώς το σπανάκι, για 1 λεπτό περίπου. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και μοίρασε το μείγμα σε 4 πιάτα. Περίχυσε ομοιόμορφα κάθε πιάτο με ελαιόλαδο, γαρνίρισε με δεντρολίβανο και σέρβιρε αμέσως.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 179 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 19 γραμμ. υδατάνθρακες, 14 γραμμ. πρωτεΐνες, 7 γραμμ. φυτικές ίνες, 75 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 493 mg νάτριο

Πηγή: www.ourlife.gr

Eπισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr  και στο fb: www.facebook.com/iekxini