Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νόστιμες τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Κάψτε περισσότερο λίπος καταναλώνοντας τις
Εάν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που δίνουν προσοχή στην διατροφή της, σας έχουμε καλά νέα: μπορείτε να κάψετε λίπος, καταναλώνοντας νόστιμες τροφές. Αρκεί να επιλέξετε τις σωστές τροφές, που ενισχύουν τον μεταβολισμό, χωρίς να μας προσθέτουν πολλές θερμίδες.

Ας δούμε τα τέσσερα superfoods που, εκτός από απόλαυση, μας προσφέρουν και την δυνατότητα να χάσουμε ευκολότερα βάρος.

1) Σολωμός 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα Ω3 που περιέχει, βοηθούν στην ενίσχυση του μυϊκού ιστού, ο οποίος μειώνει τα ποσοστά του λίπους στον οργανισμό μας.


2) Γιαούρτι
Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει λίπος. Επιπλέον, τα πρεβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι, ευνοούν το πεπτικό σύστημα.

3) Καυτερές πιπεριές
Η αίσθηση του καψίματος που νιώθουμε, όταν τις καταναλώνουμε, δενε ίναι τυχαία. Είναι ενδεικτική των υψηλών επιπέδων καψαϊκίνης, που ωθεί τον οργανισμό μας να καίει 50 έως 100 θερμίδες επιπλέον, μετά από ένα καυτερό γεύμα.

 4) Καφές
Όπως ακριβώς τον καταναλώνετε για να ξυπνήσετε, το ίδιο κάνει και ο μεταβολισμός σας. Ο καφές ενισχύει τις καύσεις του κατά 15 τοις εκατό. Η καφεΐνη βοηθάει και την διαδικασία καυσίματος λίπους.

Eπισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr  και στο fb: www.facebook.com/iekxini

Πηγή: www.queen.gr