Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά & Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ενώνουν τις δυνάμεις τους στο «Διαβητικό Χωριό 2012»

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ). Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή ασθένεια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον σε 3.000.000 ανθρώπους, ετησίως. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, και το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε μια τόσο σημαντική ενέργεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το μείζον αυτό θέμα.
Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά έδωσε έμπρακτο «παρών» στο «Διαβητικό Χωριό» που στήθηκε στον Πειραιά (το Σάββατο 10-11), υποστηρίζοντας σημαντικά την εν λόγω εκδήλωση, με υγιεινές και νόστιμες συνταγές που παρουσίασε και προσέφερε στο παρευρισκόμενο κοινό, τις οποίες ετοίμαζαν, live, οι άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού- Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.

Ο chef και υπεύθυνος του Τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά, κ. Μουζής, και οι σπουδαστές του παρασκεύασαν υγιεινά και πρωτότυπα εδέσματα, που απευθύνονται κυρίως στους πάσχοντες από διαβήτη, αλλά και γενικότερα, στους «πιστούς» της υγιεινής διατροφής.

 Στο «Διαβητικό Χωριό» βρέθηκε -πέραν του πλήθους των παρευρισκομένων- ως guest, και ο μικρός Αγαμέμνονας, γνωστός σε όλους μας από τη συμμετοχή του στην εκπομπή του MEGA «Junior Master Chef».

- Για περισσότερες πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φίλωνος 39,  τηλέφωνο 210 41 20313
*Ή επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www.iek-xini.edu.gr  και στο fb: www.facebook.com/iekxini

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">