Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Εκδήλωση με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης» διοργάνωσαν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα διαλέξεων του Ε.Ο. ΞΥΝΗ (Βαλαωρίτου 9, 2ος όροφος).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ειδικοί επιστήμονες μίλησαν για θέματα αφορούν την πάθηση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας-Διαβητολογίας ΑΠΘ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, Υπ. Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου της Κλινικής και Αντιπρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας, ενημέρωσε το κοινό για το τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης, για τα συμπτώματα, τη διάγνωση, τους διάφορους τύπους και τις θεραπείες που εφαρμόζονται. 

Η Ειδική Ποδολόγος, Μαρία Τσαουσίδου πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα «Πρόληψη Διαβητικού Ποδιού», ενώ η κα Κική Γούτα (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος), μίλησε για την διατροφική αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη. Τέλος, ο εκπρόσωπος της εταιρείας SWEETE κ. Γιάννης Τελιτζίδης πραγματοποίησε παρουσίαση για την στέβια, το υγιές υποκατάστατο της ζάχαρης για διαβητικούς.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι εισηγήσεις ακολούθησε γευσιγνωσία, αφού οι σπουδαστές ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ είχαν ετοιμάσει μπουφέ, ο οποίος περιλάμβανε γλυκά  με στέβια από την εταιρεία Sweete.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν οι τομείς Διαιτολογίας, Υγείας, Ομορφιάς και Επισιτισμού.
Παράλληλα με την εκδήλωση, σπουδαστές του τμήματος Νοσηλευτικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ συμμετείχαν στη δράση της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, στην πλατεία Αριστοτέλους, με ενημέρωση των περαστικών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και παροχή δωρεάν μετρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: 2310552406
E-mail: iek@xinis.net
Βαλαωρίτου 9, θεσσαλονίκη

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">