Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Φιλέτο κοτόπουλο με σπαράγγια


Λαχταριστό πιάτο με σως μουστάρδας με μέλι

Υλικά για 2-4 άτομα

Για το κοτόπουλο

4 φιλέτα κοτόπουλο των 800 γραμμαρίων
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
10 σπαράγγια βρασμένα

Για τη σως μουστάρδας με μέλι

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα και λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου.

Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 25 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και ελέγχουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό ζεματάμε τα σπαράγγια μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 5 λεπτά και σερβίρουμε με τη σως και το κοτόπουλο.

Για τη σως μουστάρδας με μέλι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: www.newsbeast.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">