Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Παραδοσιακή μπουγάτσα

Για ένα γεμάτο και χορταστικό πρωινό

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη

-1 πακέτο φύλλο κρούστας εμπορίου
-1 κούπα λιωμένο βούτυρο


Για την κρέμα

-1 λίτρο γάλα
-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
-1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-1/2 κούπα + 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
-Μια πρέζα αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
-2 αυγά
-Κανέλα- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί λίγο. Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε μέχρι να μυρίσει ελαφρά και να πάρει λίγο χρώμα για 4 με 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό γάλα στο σιμιγδάλι (με προσοχή γιατί θα κοχλάσει) και ανακατεύουμε με τον δάρτη.

Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε κάθε 5- 7 λεπτά ώσπου η κρέμα να πήξει για περίπου 10 - 15 λεπτά σε χαμηλή εστία.

Για την συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης

Αλείφουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο,παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα από τη συσκευασία και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.

Στη συνέχεια περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας και από πάνω καλύπτουμε τη γέμιση με τα φύλλα κρούστας που προεξέχουν από το ταψί, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Όταν είναι έτοιμη η μπουγάτσα, τη βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο φύλλο κρούστας. παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">