Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ σοκολάτας


Αφράτο γλύκισμα με πλούσια γεύση

Υλικά για 4-6 άτομα :

Για το γλάσο σοκολάτας

1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

Για το κέικ σοκολάτας

2 κούπες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση

Για το γλάσο σοκολάτας

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.

Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για το κέικ σοκολάτας

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζετε τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια κόβετε σε 2 παχιές κάθετες φέτες το κέικ, γεμίζετε με το γλάσο λευκής σοκολάτας και συναρμολογείτε ξανά τη μία φέτα κέικ πάνω στην άλλη.

Με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">