Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν, τυριά και πιπεριές


Κατάλληλο για το μεσημεριανό σας

Υλικά

Για 4-6 άτομα

3 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
6 φέτες τυρί τοστ
6 φέτες ζαμπον
90 γραμμάρια χοντροκομμένη παρμεζάνα
1 κόκκινη πιπερια + 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένες τουρσί ή φρέσκες
1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι σούπας νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Μοιράζουμε από 2 φέτες ζαμπόν - τυρί, από 2 ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινη - πράσινη, από 4 κομματάκια παρμεζάνας στα τρία φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό.

Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Πηγή: www.newsbeast.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">