Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κορυφαίες εταιρείες της αγοράς για τις Ημέρες Καριέρας Επισιτισμού-Τουρισμού-Ναυτιλιακών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ:


Δημήτριος Βουρνάς, Hotel Manager, ξενοδοχείο ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Νάξος)
«Θα ήθελα και εγώ, εκ μέρους του ξενοδοχείου να ευχαριστήσω κατ' αρχήν όλα τα παιδιά που ήλθαν με τέτοιο ενθουσιασμό για μια συνέντευξη, την οποία οι περισσότεροι φοβούνται. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω, εσάς και τους συναδέλφους σας για την εξαίρετη συνεργασία και τον αποτελεσματικότατο τρόπο με τον οποίο διευκολύνατε τη διαδικασία. 

Η μελλοντική μας συνεργασία είναι δεδομένη, διότι και εμείς, όπως και εσείς, θέλουμε να δώσουμε
ευκαιρίες στο νέο “αίμα” αυτής της χώρας, επενδύοντας στον πιο ισχυρό τομέα της ελληνικής οικονομίας: τον Τουρισμό. Το ξενοδοχείο “Finikas Hotel” -ένα μέλος των Small Luxury Hotels of the World-, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, προχωρά, σε “συμμαχία”  ισχύος κατά τη διάρκεια μιας πολλά υποσχόμενης season, στην πραγματοποίηση του τουριστικού ονείρου: τη σωστή παροχή υπηρεσιών σε ανθρώπους που διαλέγουν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές!
Και είμαστε σίγουροι πως αυτό θα επιτευχθεί διότι, και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει κοινή στρατηγική: το γεγονός πως γνωρίζουμε καλά τι προσφέρουμε! Και αυτό δεν είναι άλλο από εμπειρίες και διέγερση των αισθήσεων, διότι αυτό είναι διακοπές!».

Στέλιος Σωτηρίου, Branch Manager Ν. Ελλάδος, CV Interactions
«Ως CV Interactions θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ για την πρόσκληση την οποία μας απηύθυναν, για τη συμμετοχή μας στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώθηκαν 11-13 Μαρτίου 2013. 
Οι Ημέρες Καριέρας 2013 από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ ήταν για εμάς η πρώτη συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση. Οι εντυπώσεις μας, μπορούμε να πούμε, ότι ήταν παραπάνω από θετικές, και στο επίπεδο της οργάνωσής τους, αλλά και στο επίπεδο των συμμετεχόντων (σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ).

Από τη μία, είχαμε την εν γένει πολύ καλή οργάνωση και την παρουσία των ανθρώπων του ΙΕΚ, δίπλα μας κάθε στιγμή, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα. 
Από την άλλη, είχαμε το πολύ καλό επίπεδο των τελειοφοίτων και αποφοίτων του ΙΕΚ. Τα παιδιά, τα οποία είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε, να συμβουλεύσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους ήταν επαρκή από όλες τις πλευρές. Είχαν αφενός πλήρη επίγνωση της κατάστασης στην αγορά εργασίας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή λειτουργεί, και αφετέρου είχαν γνώση του αντικειμένου, το οποίο σπουδάζουν ή έχουν σπουδάσει. Αυτό μας έφερε στην ευχάριστη θέση, σαν εταιρεία, αλλά και ως μέλη της κοινωνίας (που οφείλει να είναι πάνω απ’ όλα μια εταιρεία) να λέμε ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μια πηγή ταλέντων. 

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά τους ανθρώπους των ΙΕΚ ΞΥΝΗ για την πρόσκληση, αλλά κυρίως για την πολύ καλή δουλειά την οποία κάνουν στην εκπαίδευση».

Βασιλική Θώδα, Sales Department, Artemis Suites (Σαντορίνη)
«Η συμμετοχή μας στις Ημέρες Καριέρας του Ομίλου ΞΥΝΗ αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για εμάς.
Οι άρτια καταρτισμένοι σπουδαστές του Ομίλου, καθώς και η άψογη συνεργασία με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό συντέλεσαν σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Στις ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για την οικονομία, και τον τουρισμό ειδικότερα, χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία του Ομίλου ΞΥΝΗ για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Θα είναι χαρά μας να συμμετάσχουμε σε αντίστοιχες μελλοντικές εκδηλώσεις του Ομίλου».

Ασπασία Φορμεντίνη, Public Relations NEL LINES 
«Οι Ημέρες Καριέρας του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και η πρόσκληση να συμμετέχουμε στην προσπάθεια αυτή, μας έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά υποψήφιους συνεργάτες, που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Ναυτιλίας, της οποίας η συμβολή στην ελληνική οικονομία παραμένει καθοριστική. Ήταν πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να συζητήσουμε μαζί τους, και παράλληλα, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των σπουδαστών. Με τον τρόπο αυτό, η διαδικασία συνέντευξης εργασίας είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέσα από τέτοιες κινήσεις, μπορούμε να αξιολογούμε καλύτερα, και παράλληλα, εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών για τη χώρα και το εργασιακό περιβάλλον, δίνεται στους φοιτητές η δυνατότητα να γνωρίσουν μια ακτοπλοϊκή εταιρεία που χρονολογείται από το 1972.


Θα θέλαμε τέλος, να συγχαρούμε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ για την εξαιρετική πρωτοβουλία, και να διαβεβαιώσουμε ότι η NEL LINES θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών».

Φώτης Καρύδας, ιδιοκτήτης-CEO ομίλου Touristorama
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην πρόσφατη διοργάνωσή σας, στις Ημέρες Καριέρας Επισιτισμού-Τουρισμού-Ναυτιλιακών, και για την τιμή που μου κάνατε ορίζοντάς με ομιλητή στους φοιτητές του εκπαιδευτικού σας ιδρύματος.

Θεωρώ πως η διοργάνωση ήταν άρτια και πως γενικότερα τα ΙΕΚ Ξυνή πορεύονται προς τη σωστή εκπαιδευτική κατεύθυνση, δίνοντας στους νέους της χώρας μια πραγματική ευκαιρία σπουδών και καριέρας.

Η εταιρία Touristorama, και εγώ προσωπικά, θα είμαστε πάντοτε πρόθυμοι να ανταποκριθούμε σε ανάλογη πρόσκλησή σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε, αλλά και για το πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ των σχολών σας και του Ομίλου Touristorama».